Cadmus fordítás Cadmus

Irán elkobzott egy üzemanyagot csempésző külföldi hajót

2022. 09. 11.

Az iráni hadsereg bejelentette, hogy a Perzsa(Arab)-öbölben elkobzott egy külföldön bejegyzett hajót, amely üzemanyagot csempészett, a személyzetét pedig őrizetbe vette – közölte szombaton az iráni állami televízió.

“Elkoboztunk egy 757 ezer liter csempészett üzemanyagot szállító külföldi hajót” – közölte Ramazan Zirahi tábornok, a Forradalmi Gárda tengerészeti erőinek a parancsnoka, akit az állami televízió honlapja idézett.

A legénység hét tagját, akik külföldi állampolgárok, őrizetbe vettük és átadtuk az igazságügyi hatóságnak – tette hozzá a tábornok, sem a legénység állampolgárságát, sem a hajó elkobzásának időpontját nem közölte.

A hajót, amely más országoknak szállított volna kőolajat, az iráni partoktól 96 kilométerre állították meg – tudatta az iráni katonai vezető, aki arra sem tért ki, hogy a hajó iráni kikötőből hajózott-e ki.

Iránban az egyik legalacsonyabb a kőolaj ára a világon, így jövedelmező a más országokba való csempészése.

Iránban található a világ harmadik legnagyobb kőolajkészlete, és 2022-ben az ötödik volt a Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) termelői között.

Zirahi tábornok szerint a Forradalmi Gárda elsődleges feladatának tekinti a csempészet, így a szervezett kőolajcsempészet elleni harcot.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑