Cadmus fordítás Cadmus

Irán szerint súlyos árat fognak fizetni az agresszorok

2021. 12. 12.

„Súlyos árat” fizetnek az agresszorok – figyelmeztetett egy magas rangú iráni katonai vezető az állami médiában szombaton.

A fenyegetés azt követően látott napvilágot, hogy nyilvánosságra került: az Egyesült Államok és Izrael esetleges közös hadgyakorlatot tervez, hogy felkészüljön az iráni atomlétesítmények elleni támadáshoz, ha a diplomácia csődöt mond.

„Súlyos árat kell fizetniük az agresszoroknak, ha megteremtik a lehetőséget a katonai parancsnokok számára, hogy valódi célpontokon teszteljék az iráni rakétákat” – írta az egyik vezető iráni biztonsági testülethez közel álló Nournews című portál a Twitteren, meg nem nevezett katonai vezetőt idézve.

Még csütörtökön nyilatkozta egy magas rangú amerikai vezető a Reuters brit hírügynökségnek, hogy amerikai és izraeli védelmi vezetők esetleges hadgyakorlatról tárgyalnak, amellyel előkészülnek – a legrosszabb forgatókönyv esetén – az iráni atomlétesítmények lerombolására, ha a diplomácia kudarcot vall.

Ebrahim Raíszi iráni elnök eközben szombaton leszögezte, hogy országa komolyan veszi a nagyhatalmakkal Bécsben folyó tárgyalásokat. Ali Bagheri iráni főtárgyaló ugyanakkor azt jelezte, hogy a felek között továbbra is fontos nézetkülönbségek vannak.

MTI, Demokrata

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑