Cadmus fordítás Cadmus

Irán vezetője halállal fenyegette meg Trumpot

2022. 01. 16.

Felfüggesztették Ali Hámenei iráni ajatollah egyik fiókját a Twitteren, miután halálosan megfenyegette Donald Trumpot.

A Twitter az esettel kapcsolatban hangsúlyozta: az említett fiókot végleg felfüggesztették, mivel az oldalon ismét megjelent az a korábbi videó, amelyen az a hamis animáció látható, hogy Trumpot célba veszi egy drón.

Hozzátették: nem tűrik az efféle kihágásokat és fel fognak lépni minden szabályszegő ellen. Mindemellett azonban a tiltás az ajatollah több fiókja közül csak az egyiket érinti, ezen kívül több másik, eltérő nyelveken működő felhasználója még aktív maradt – számolt be az Index.

A videó Hámenei egyébként a saját weboldalán is közzétette, azzal a szöveggel, hogy „a bosszú nem fog elmaradni”, azért, hogy az Egyesült Államok 2020. január 3-án likvidálta Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda elitegységének vezetőjét a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében

Meggyilkolásának évfordulóján tavaly az irániak több támadást indítottak fegyveres drónokkal és rakétákkal különféle célpontok ellen Irakban és Szíriában. Idén ez elmaradt, de Ebrahim Raiszi iráni elnök továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy bosszút fognak állni az amerikaiakon a merénylet miatt.

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑