Cadmus fordítás Cadmus

Ismét összecsapások voltak Ciszjordániában, több tucat palesztin megsérült

 

Legalább 46 palesztin sérült meg, miután összecsaptak az izraeli fegyveres erőkkel a Ciszjordániában található Ramhalla városában.

A WAFA hírügynökség beszámolója alapján a Sputnik News arról írt, hogy a 46 sérült közül 26-an a könnygáz belélegzése miatt szorultak ápolásra, 14-en gumilövedék miatt szenvedtek sérülést, míg hatan esés miatt.

A legtöbben könnyű sérülést szenvedtek, amit a helyszínen el lehetett látni, mindössze egy embert szállítottak csak kórházba. A feszültség ennek ellenére nem enyhült, a palesztinok kitartóan küzdenek az államiságukért.

Izrael és Palesztina között a kapcsolat már évtizedekkel ezelőtt megromlott, ami több háború formájában is megnyilvánult, legutoljára tavasszal a kelet-jeruzsálemi Sheikh Jarrah városrész miatt kialakult feszültség következtében.

A Hámász több ezer rakétát lőtt Izrael lakott területei felé, a Vaskupola védelmi rendszer mentette meg egyedül az izraeli városokat a komoly pusztítástól. Az izraeli hadsereg természetesen könyörtelenül válaszolt, sokszor civil célpontokra támadtak rá.

Az összesen 11 napig tartó háborút végül Egyiptom mediálásával sikerült megoldani, egyelőre tűzszünettel. A háborúban közel 300 palesztin vesztette életét, elsősorban civilek, valamint több ezren megsérültek.

Liner.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑