Cadmus fordítás Cadmus

Ismét tűzharc tört ki Jeninben az izraeli katonák és a palesztinok között

2022. 05. 13.

Péntek reggel ismét tűzharc tört ki Ciszjordánia északi részén, Jenínben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken

Súlyosan megsebesült egy izraeli kommandós Ciszjordániában, a jeníni menekülttábor melletti Brukin falunál egy palesztin körözött őrizetbe vételekor kitört tűzharcban. Helikopterrel szállították a haifai kórházba.

Az izraeli egység előzőleg körülvette az Iszlám Dzsihád nevű palesztin szervezet egyik helyi tagjának, Mahmúd Dabainak a házát, majd lövöldözés kezdődött.

A ynet értesülése szerint az izraeliek több órás tűzharc után letartóztattak több palesztint, köztük Dabait. A 40 éves Daud Zabeidit, Zakaria Zabeidi testvérét hasba lőtték.

Az Iszlám Dzsihád katonai szárnya arra figyelmeztetett, hogy Izrael viseli a felelősséget Dabai életéért, és megígérte, hogy Izrael magas árat fog fizetni, ha a szervezet tagjainak bajuk esik.

Az izraeli erők először hatoltak be a dzseníni menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta. Jenínben egy egység lezárt egy területet abból a célból, hogy kivizsgálják Abu Akla halálát.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑