Cadmus fordítás Cadmus

Iszlámellenes irányvonalat szavazott meg a német AFD

Iszlámellenes irányvonalat szavazott meg a szélsőjobboldali német AFD (Alternatívát Németországnak) a párt hétvégi kongresszusán Stuttgartban. A tagok többsége egyetértett abban, hogy nem szabad engedélyezni minaretek építését, az imára hívó hangos müezinszót, illetve az arcot eltakaró öltözet viselését. – közölte az Euronews.

A párt egyik vezetője, Jörg Meuthen azt nyilatkozta a szavazás után, hogy az iszlám nem volt része Németország történelmének:

– A shariát (iszlám törvénykezés) nem szabad megengedni német földön. Ahogy a nők kezelését sem a muzulmán módon, ami nem egyeztethető össze a német alkotmánnyal. Ettől még nem fordulunk azokkal a muzulmánokkal szembe, akik beilleszkedtek és békésen élnek itt – mondta Meuthen.

A berlini szövetségi parlamentben egyelőre nincs döntéshozója az AFD-nek, de a 16 regionális állami parlament felében már van képviselője.

Alapítása óta gyorsan erősödött a szélsőjobb párt támogatottsága. Az európai menekültválság leginkább Németországban jelent nagy kihívást, amivel a szövetségi kancellár konzervatív tábora is nehezen küzd meg, erre helyezik a hangsúlyt kampányukban a radikális mozgalmak.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑