Cadmus fordítás Cadmus

Iszlamista fegyveresek gyilkoltak meg tíz embert Burkina Fasóban

2021. 11. 02.

Ismeretlen fegyveresek a helyi hatóságok bejelentése szerint mintegy tíz civillel végeztek Burkina Faso északi részén, a hatóságok kedden a Nagy-Szaharai Iszlám Állam (ISGS) nevű terrorszervezetet tették felelőssé a gyilkosságokért.

A támadást hétfőn, a Malival szomszédos Oudalan tartományban követték el. A hadsereg egyik neve elhallgatását kérő tisztje újságíróknak azt mondta, a heyi hatóságok szerint a dzsihadisták négy embert elhurcoltak.

Barthélémy Simporé tábornok, Burkina Faso védelmi minisztere hétfőn a hadsereg határozott fellépését ígérte a térségben garázdálkodó fegyveres csoportok ellen.

Ugyanebből a régióból alig néhány napja már jelentettek rajtaütéseket, amelyek során ismeretlen fegyveresek több embert elraboltak, a falusiak jószágait pedig elhajtották.

Az al-Kaidahoz és az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek rendszeresen hajtanak végre támadásokat Burkina Fasóban, valamint a szomszédos Maliban és Nigerben. A rosszul felszerelt és kiképzett burkina fasó-i hadsereg alig képes megfékezni a 2015 óta dúló erőszakot, amely elsősorban az ország északi részén szedi áldozatait.

Az erőszakcselekményeknek már több mint 2000 halálos áldozatuk van, és mintegy 1,4 millióan menekültek el otthonaikból.

MTI, Origo.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑