Cadmus fordítás Cadmus

Iszlamista milícia dúlt fel egy szíriai keresztény templomot

2019. 11. 14.

Az eset még október végén történt, amikor egy török oldalon harcoló szíriai iszlamista milícia megrongálta Tel Abyad település örmény templomát.

Az Index írta meg, hogy a török-szír határon fekvő kurd város – arabul Tel Abyad, kurd nyelven Kobani (ezen a ponton jó lett volna tisztázni, hogy mire gondolt a szerző, ugyanis Kobani település nagyjából 55 km-re keletre található Tel Abyadtól) – örmény kisebbségének temploma egyszer már megsínylette a háborút; a várost 2014-ben egy időre elfoglaló Iszlám Állam dzsihadistái feldúlták, és megszentségtelenítették.

.

Az atrocitásról Jenan Moussa libanoni újságíró közölt híreket a saját Twitter-oldalán, amelyben arról ír, hogy október 31-e körül szír lázadócsoportok jelentek meg a templomban és gyertyákat, képeket és szobrokat rongáltak meg.

Szemtanúk szerint a vandalizmust elkövetők a szíriai al-Jabha al-Shamiya (másnéven Levantei Front, a szervezetet Hollandia terrorszervezetként tartja számon 2018 óta, míg korábban ezzel szemben támogatta is) vagy a Faylaq al-Majd nevű csoporthoz (akiket háborús bűnök elkövetésével is gyanúsítanak) tartoznak.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu, Képek: Twitter

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑