Cadmus fordítás Cadmus

Izrael a Hamász állásaira mért légicsapást

2020. 01. 17.

Légicsapást mért az izraeli hadsereg a Hamász gázai állásaira válaszul arra, hogy a palesztin szélsőséges szervezet robbanóanyagos lufikat eregetett Izrael területére – közölte péntekre virradóra Twitteren az izraeli hadsereg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lufik Izrael déli részén értek földet, és tűzszerészeket vezényeltek oda. A helyi média híradásai szerint a lufik egy katonai járőr közelében robbantak fel az övezetet Izraeltől elválasztó kerítésnél, de senkinek sem esett baja, és károk se keletkeztek.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint válaszul erre csütörtök éjszaka egyik harci helikoptere légicsapást mért a Hamász föld alatti infrastruktúrájára a Gázai övezet északi részén. Gázai hírek szerint azonban a légicsapások nyílt terepen történtek, és senkinek sem esett baja.

Izraeli harci gépek szerda éjszaka is támadást intéztek a Hamász néhány katonai létesítményére a Gázai övezetben, válaszul az onnan aznap Izraelre kilőtt négy rakétára.

A két incidens megtörte az elmúlt hónap viszonylagos nyugalmát, amely a tűzszünet életbeléptetésére irányuló, elsősorban Egyiptom és az ENSZ által kifejtett nemzetközi erőfeszítéseknek volt az eredménye.

A közel másfél évvel ezelőtti tömeges gázai tüntetések idején a gázai palesztinok gyakran eregettek Izrael területére gyúlékony anyagot szállító lufikat és papírsárkányokat, amelyek mezőgazdasági területre érkezve nagy károkat okoztak.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑