Cadmus fordítás Cadmus

Izrael légicsapást mért az Irán-párti milíciák homszi állásaira

2020. 04. 21.

Az izraeli légvédelem több rakétát lőtt ki éjszaka a szíriai Homsz tartomány keleti részére – közölte kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A SANA szíriai állami hírügynökség jelentése szerint a rakétákat Palmüra (arab nevén Tadmur) fölött az arab ország légvédelme hétfő éjjel megsemmisítette, mielőtt célba értek volna.

Az OSDH szerint a rakéták a tartomány keleti részén lévő Irán-barát fegyveres csoportok állásait célozták. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az elmúlt hónapokban Izrael több hasonló támadást hajtott végre Szíriában állomásozó, Irán támogatását élvező milíciák ellen.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta a szíriai célpontok elleni támadás hírét, összhangban azzal a többéves gyakorlattal, amely szerint az ilyen külföldi célpontok elleni műveleteket Izrael nem erősíti meg, és nem is cáfolja.

Biztonsági források szerint az izraeli harci repülőgépek libanoni légtér felől érkeztek.

Teherán és az általa támogatott fegyveres csoportok, elsősorban a libanoni Hezbollah Bassár el-Aszad szíriai kormányfő legfontosabb szövetségesei a 2011 óta tartó szíriai háborúban. A háború kilenc évvel ezelőtti kirobbanása óta Izrael több száz légicsapást hajtott végre a szíriai kormányerők, illetve a damaszkuszi vezetéssel szövetséges iráni erők és a libanoni Hezbollah ellen.

MTI, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑