Izrael minden indulóját beoltja koronavírus ellen

Az Izraeli Olimpiai Bizottság bejelentése szerint minden, a tokiói olimpián induló sportolójukat beoltják koronavírus ellen.

A szerdai tájékoztatás alapján a versenyzők májusig megkapják a vakcinákat, így nem kell félniük majd a fertőzés veszélyétől a július 23-án rajtoló nyári játékokon.

“Az izraeli oltási kampány részeként az olimpiára jutott sportolók fele már kapott oltást, május végéig pedig valamennyiük teljes beoltottsága megtörténik” – írta közleményében a bizottság.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában tudatta, hogy a szervezet “örömmel fogadta a hírt, hogy a magyar kormány nyitottságot mutat az olimpiai játékokon résztvevők mihamarabbi védőoltására vonatkozó kérésre”.

Sören Simonsen, a Dán Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy országukban április és július között körülbelül 150 sportoló és 200 sportvezető kapja meg az oltást.

A Belga Olimpiai Bizottság 400-500 adag oltóanyagot kért kormányától az olimpiára utazó sportolók és a kíséret tagjai számára.

A Brit Olimpiai Bizottság illetékese a Reuters hírügynökségnek elmondta, még nem került szóba a sportolók beoltása, mert továbbra is az azt tartják elsődlegesnek, hogy “a kiszolgáltatott, idős személyek, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozók” megszerezzék a védettséget.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban kijelentette, hogy bár a résztvevőket ösztönzik az oltásra, ez nem lesz kötelező.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke kijelentette, hogy ellenzi a kötelező oltások koncepcióját, és nem tetszik neki az az elképzelés, hogy a sportolók elsőbbséget élvezzenek a kiszolgáltatott emberek, illetve a védekezésben résztvevők előtt.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑