Cadmus fordítás Cadmus

Izrael teljesen lezár az új variáns miatt

2021. 11. 30.

Naftali Bennett miniszterelnök bejelentette, hogy az ország teljesen lezárja a határait az omikron variáns terjedése miatt.

Vasárnap éjfélkor lép hatályba az intézkedés, amennyiben megkapja a kormányzati jóváhagyást, és egyelőre két hétre szól. A hatóságok emellett ismét bevezetik a mobiltelefonos nyomkövetést a vírushordozók mozgásának feltérképezésére – számolt be az MTI-re hivatkozva az ATV.

Bennett hangsúlyozta, hogy a külföldről visszatérő izraeli állampolgároknak, így a beoltottaknak is kötelező lesz karanténba vonulniuk.

Izraelben eddig egy fertőzött szervezetében mutatták ki B.1.1.529 megjelöléssel nyilvántartott omikron változatot. Illetve hét másik esetet tartanak nyilván, amelyeknél fennáll az új variáns gyanúja.

„Abból indulunk ki, hogy a variáns már szinte minden országban megjelent” – mondta Ajelet Saked belügyminiszter az N12 izraeli televíziós csatornának nyilatkozva.

Szerinte „a védőoltások hatékonyak, de nem tudjuk még milyen mértékben.”

Izraeli tisztségviselők egyben reményüket fejezték ki, hogy a zárlat ideje elegendő lesz arra, hogy több információt gyűjtsenek az elérhető vakcinák új vírusváltozattal szembeni hatékonyságáról.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑