Cadmus fordítás Cadmus

Izraelben elfogtak négy palesztin rabot

2021. 09. 11.

Az izraeli hatóságok szombat hajnalban elfogtak még két rabot abból a hat, Izrael szembe ellenállásukért elítélt palesztinból, aki hétfőn szökött meg egy szigorúan őrzött fegyintézetből – közölte az izraeli rendőrség.

A rabok, akik az észak-izraeli Gilboa fegyházból szöktek meg, egy kamionparkolóban rejtőztek el egy Názáret melletti, arabok lakta faluban. A börtöntől 30 kilométernyire fekvő Názáretben fogták el a másik két szökevényt is néhány órával korábban. Mindketten életfogytig tartó fegyházbüntetésüket töltötték. Elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást.

Az izraeli rendőrség terrorizmusellenes különleges egysége, a Sin Bét belbiztonsági szolgálat, a határőrség és az izraeli hadsereg különleges egységei szombat reggel folytatták a még szökésben lévő két rab utáni hajtóvadászatot.
A hat palesztin ellenálló bűne az izraeli megszállás elleni küzdelem volt.

Öten közülük az Iszlám Dzsihád  szervezet tagjai, a hatodik az al-Aksza Mártírok Brigádjai szervezet fegyverese volt. Alagutat ástak a cellájuk vécécsészéje alatt, és ezen keresztül szöktek meg a börtönből.

A Gázai övezetben és Ciszjordániában palesztinok gyűltek össze, és hősként ünnepelték a szökött elítélteket. A Gázai övezetet irányító Hamász mozgalom szóvivője szerint a szökéssel a hat palesztin “győzelmet” aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert “foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén”.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑