2017. 12. 27.

Izraelben is beperelték az Apple-t

Várható, hogy a világot nem nyugtatja meg egy egyszerű beismerés az iPhone-ok lassításával kapcsolatban, egyre többen fordulnak bírósághoz.

Először összeesküvés-elméletnek tartották, ami később beigazolódott: az Apple szoftverfrissítései lassítják a régebbi iPhone-okat, igaz jó okkal, azért, hogy az öregedő akkumulátorok tovább tartsanak. A magyarázat azonban nem győzte meg igazán a felhasználókat, akik inkább felháborodtak az Apple húzásán, és például az Egyesült Államokban egyetlen nappal a cupertinóiak színvallása után már be is perelték a céget.

Most úgy tűnik, könnyen globálissá válhat a pereskedési kedv, a napokban ugyanis Izraelben adtak be csoportos keresetet az Apple ellen, az iPhone-ok lassításas miatt. A 125 millió dolláros keresetet hétfőn nyújtották be Tel Avivban.

A felperesek azt nehezményezik, hogy a felhasználók teljes mértékben ki vannak szolgáltatva az Apple-nek az operációs rendszert és a telefont illetően. A cég megsértette feladatát a felhasználók felé, mivel nem közölte, hogy a szoftverfrissítés hatással lehet a telefon használatára, holott a felhasználóknak tisztában kellene lenniük az esetleges lassulással, mielőtt döntenek a frissítés letöltéséről.

Az Apple-nek – állítják a felperesek – egy értelmű érdeke az információk elrejtése, hogy a felhasználók újabb és drágább készüléket vegyenek a régebbi helyett. Az ügyben érintett modellek: az iPhone 6, az iPhone 6s, az iPhone SE és az iPhone 7.

Orientalista.hu – Hvg

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑