Cadmus fordítás Cadmus

Izraeli fiatalokat gázolt el egy palesztin férfi Ciszjordániában

2018. 03. 16.

Egy palesztin autójával halálra gázolt két, és közepesen-súlyosan megsebesített két másik húsz év körüli izraeli fiatalt Ciszjordániában péntek délután. A rendőrség szándékos gázolásra gyanakszik – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A katonai rádió értesülése szerint az áldozatok katonák voltak, az izraeli hadsereg egyenruhásai közé hajtott be autójával a palesztin gázoló.

Ciszjordánia északi részén, Szamáriában az ottani telepekhez is vezető úton történt a gázolás, amelyről egyelőre nem mondták ki, hogy merénylet volt vagy véletlen baleset, de szándékosságra gyanakodnak.

A Mevo Dotán nevű telepesfalunál, Dzseníntől nyugatra történt incidensben a huszonhat éves palesztin gázoló csak könnyebben sérült meg. Az izraeli biztonságiak őrizete mellett kórházba szállították.

A ynet értesülése szerint a palesztin gázoló Bartaa faluban lakik, amelynek közepén húzódik az 1967-es határ: ötvenegy éve egyik fele a Palesztin Hatósághoz, a másik pedig Izraelhez tartozik.

Az 2015 őszén kezdődött „késes intifáda”, vagyis palesztin felkelés során késsel vagy gépjárműveikkel számos alkalommal támadtak izraeliekre az általában egyedül cselekvő palesztinok.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑