Cadmus fordítás Cadmus

Izraeli miniszterelnök először jár hivatalos úton az Egyesült Arab Emírségekben

2021. 12. 14.

Először jár hivatalos látogatáson az Egyesült Arab Emírségekben izraeli miniszterelnök Naftali Bennett személyében, aki vasárnap este érkezett meg az Öböl-menti országba.

A két ország 2020-ban rendezte kapcsolatait a Donald Trump amerikai elnök által kezdeményezett, úgynevezett Ábrahám-megállapodások részeként. Indulás előtt Bennett úgy nyilatkozott, hogy hétfőn találkozik az ország de facto vezetőjével, Mohamed bin Zájed Ál Nahajan trónörökössel – írta az MTI.

Az izraeli kormány szóvivője megerősítette, hogy Bennett megérkezett Abu Dzabiba. Az emírségek részéről egyelőre nem tettek bejelentést az izraeli kormányfő látogatásáról.

A palesztinok elítélték Izrael és az arab országok közeledését. Nabil Rudeineh, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy Bennett látogatása sérti az arab konszenzust, melynek célja a palesztin ügy támogatása. Ezt a szóvivő szerint izraeli megszállás egyre nehezebbé tesz.

Az izraeli kormány a héten dönt arról, hogy jóváhagyja-e azt szerződést, amelynek értelmében a Perzsa(Arab)-öbölből érkező olajat szállítanának Eilatba. A szerződést környezetvédő szervezetek az izraeli legfelsőbb bíróságon támadták meg, és a Bennett-kormány energiaügyi minisztere sem támogatja.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑