Cadmus fordítás Cadmus

Jordánia: Izrael engedélyezze az elmenkült palesztinok hazatérését

2024. 01. 18.

Izraelneknek engedélyeznie kell, hogy a Gázai övezetből elmenekültek visszatérhessenek otthonaikba – jelentette ki csütörtökön Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter Ammánban, török hivatali partnerével, Hakan Fidannal közös sajtótájékoztatóján.

Szafadi egyúttal leszögezte, rendkívül fontos, hogy mielőbb véget vessenek a gázai háborúnak és megakadályozzák a konfliktus regionális kiszélesedését.

Aláhúzta emellett: mindent meg kell tenni azért, hogy elegendő humanitárius segítség érkezzen a Gázai övezet egész területére, északra és délre is.

Mindemellett október óta több, Irán által támogatott fegyveres csoport hajtott végre támadásokat a térségben, a többi között a jemeni húszi lázadók, a palesztinok iránti szolidaritással indokolva a műveleteket.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 24 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 60 ezret.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑