Cadmus fordítás Cadmus

Kadirov: Kihallgattunk egy „náci” foglyot (videó)

2022. 04. 27.

A csecsen vezér azt állítja, bizonyítékaik vannak, hogy az ukránok a saját katonáikat ölik meg. A csecsenek vezére ismételten közösségi oldalán üzent, miután elfoglalták Mariupolt.

„Kedves testvérem, Adam Delimkhanov nemrégiben kihallgatott egy náci foglyot, aki korábban Mariupol városában, az Azovsztalszkaja utcában volt tüzelőállásban. A fogoly érdekes részleteket árult el a náci militánsok bűnös tevékenységéről az Azovstal vas- és acélmű területén” – kezdte mondandóját Kadirov.

A csecsen vezető elmondta, hogy „a fogoly szerint az üzem vastag falai alatt rekedtek többsége fehér zászlóval a kezében kívánta elhagyni a területet. Ezt a kezdeményezést a nemzeti zászlóaljak jelenlegi parancsnoksága kategorikusan elutsaítja Ráadásul megerősített bizonyítékok vannak arra, hogy saját katonáikat ölik meg, akik kifejezték, hogy le akarják tenni a fegyvert”.

Ezután hozzátette, hogy „az orosz fél többször is lehetőséget biztosított a megadásra, arra, hogy a jól ismert utasításoknak megfelelően önként jöjjenek elő rejtekhelyeikről. Nyilvánvaló, hogy körükben banális dezinformáció folyik arról, hogy katonáink civileket lőnek, és szó sincs a hadifoglyok biztonságának garantálásáról, holott a helyzet éppen az ellenkezője. Itt az ideje, hogy észhez térjenek, és megmentsék saját és bajtársaik életét”.

„A nemzetbiztonsági erők parancsnokainak aljassága és a kijevi hatóságok képmutatása már régen túllépett minden létező határt. Nem lepődünk meg az ilyen viselkedésen, hiszen az erkölcstelen és becstelen emberek bármilyen utálatosságra képesek” – tette hozzá Ramzan Kadirov.

Mandiner.hu

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑