Cadmus fordítás Cadmus

Kelet Ghoutában civil önkéntes alakulatok is harcolnak a terroristák ellen

2018. 03. 06.

A Szíriában tevékenykedő Orosz Békéltető Központ nevében Vladimir Zolotukhin vezérőrnagy egyik nyilatkozatában utalt arra, hogy Kelet Ghoutában helyi lakosok önkéntes fegyveres csoportokat hoztak létre azért, hogy felvegyék a harcot a térséget megszállás alatt tartó terrorista csoportokkal.

Mint mondta:

,,Információink vannak arról, hogy civil aktivisták kisebb fegyveres csoportokat hoztak létre és azt tervezik, hogy áttörik a militáns csoportok által létrehozott blokádot és így elérik a kormány által ellenőrzött területeket.,,

A vezérőrnagy említést tett arról is, hogy március 1-jén már történtek összecsapások a civil csoportok és a terroristák között. Ezen kívül tudomásuk van a Kelet Ghoutában kialakult humanitárius katasztrófáról, az élelmiszerek és a gyógyszerek hiányáról. Továbbá arról is, hogy a hadműveleti területen körülzárt nyugatbarát terroristák erőszakos cselekményeket követnek el a lakosság ellen.

Zolotukhin vezérőrnagy azt is megemlítette, hogy március 2-án két kisgyermeknek sikerült kijutnia a megszállt területekről, akiknek a szüleit az amerikaiak által kiképzett csőcselék meggyilkolta és a menekülő gyerekeket is folyamatosan tűz alatt tartották. Azonban sikeresen elérték a szíriai hadsereg vonalait ahol orvosi ellátásban részesültek.

Putyin elnök február 27-én elrendelte, hogy minden nap 9:00 és 14:00 között tűzszünet lépjen életbe és ezzel segítsék a városrészben rekedt civilek menekülését. Azonban a nyugat által ,,mérsékelt felkelőként,, emlegetett terrorista csoportok megakadályozzák, hogy több tízezer ember elmeneküljön onnan.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑