Cadmus fordítás Cadmus

Kelet-Ghoutát teljesen felszabadította a Szíriai Arab Hadsereg (videó)

2018. 04. 13.

A Szíriai Arab Hadsereg teljes mértékben ellenőrzése alá vonta Duma városát, amely a legutóbbi időkig a Dzsaish Al-Iszlam (Iszlám Hadsereg) iszlamista terrorcsoport kezén volt. A szíriai erők ezzel Kelet-Ghouta egészét visszafoglalták – jelentette be újságíróknak Jurij Jevtusenko vezérőrnagy, a szembenálló szíriai feleket békítő orosz központ parancsnoka.

„Ma jeles esemény történt a Szíriai Arab Köztársaság történetében, kitűzték az állami zászlót a dumai városházára”

– mondta, befejezettnek nyilvánítva a Damaszkusztól keletre fekvő elővárosi térség visszafoglalását.

A vezérőrnagy hozzátette, hogy az iszlamista fegyveresektől felszabadított városban munkához látnak az orosz katonai rendőrség alakulatai. Ők fogják fenntartani a jogrendet, amíg helyreáll a szíriai kormány törvényes hatalma Dumában.

A TASZSZ orosz hírügynökség csütörtök hajnali jelentése szerint Jevtusenko már korábban bejelentette, hogy az orosz katonai központ befejezte a Dzsaish Al-Iszlam terroristáinak és családjaiknak az elszállítását Dumából, amely a fővárossal szomszédos térség legnagyobb városa.

Jevtusenko szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt napokban közel négyezer ember hagyta el a várost, a távozók több mint négyszáz fegyvert adtak le, köztük nagy kaliberű géppuskákat, gránátvetőket, mesterlövész puskákat és gépkarabélyokat.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑