Cadmus fordítás Cadmus

Kemény vádat fogalmazott meg a szíriai külügyminiszter

2016. 09. 25.

Hiába állítja Washington az ellenkezőjét, az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció szándékosan mért légicsapást szíriai kormányerőkre a múlt hét végén – jelentette ki szombaton New Yorkban Walid Al-Moallem,szíriai külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésének általános vitájában.

A szíriai diplomácia vezetője azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az Iszlám Állam és más terrorszervezetek „tettestársa”. Moallem hangsúlyozta, a katonai előrenyomulásnak köszönhetően a damaszkuszi kormány most minden eddiginél jobban bízik abban, hogy végleg sikerül győzelmet aratnia „a terrorizmus elleni harcban” Oroszország, Irán és a libanoni Hezbollah segítségével.

Ennek ellenére Damaszkusz elkötelezett az ENSZ égisze alatt zajló békefolyamat mellett – tette hozzá a külügyminiszter. Ennek két feltétele van: egyrészt fokozni kell a terrorizmus elleni fellépést, és lehetővé kell tenni, hogy a szíriaiak Szírián belül, párbeszéddel döntsenek az ország jövőjéről. Moallem leszögezte, hogy a Nyugat által támogatott „mérsékelt, fegyveres ellenzék” tagjai „terroristák”, akik nem kevésbé barbár bűnöket követtek el szíriaiak ellen, mint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vagy az al-Kaida.

Közben a szíriai kormányerők tovább szorították a gyűrűt Aleppó városa körül, és újabb területet foglaltak el az iszalmista fegyveresektől a város peremén. A helyiek a konfliktus leghevesebb bombázásairól számoltak be az elmúlt napokban.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

Back to Top ↑