Cadmus

Keresztény hitre áttért aktivista lányt tartóztattak le Iránban

Fatima Mohammadi az ukrán utasszállító gép lelövése elleni tiltakozásra igyekezett, amikor a hatóságok feltartoztatták és elvitték. A keresztény hitre áttért aktivista lányt korábban már elítélték, amiért áttért a kereszténységre és gyakorolta új vallását.

Több mint egy hónapja nem tudni semmit Fatima Mohammadi – megkeresztelkedése után Mariam – iráni aktivistáról, miután januárt 12.-én a hatóságok elhurcolták Teherán egyik főteréről.

Mariam épp az Azadi tér felé tartott, ahol tüntetők gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az iráni vezetés ellen, amiért az iráni légvédelem lelőtt egy ukrán utasszállító repülőgépet. A szemtanúk szerint Mariam nem tudott részt venni a megmozduláson, ugyanis mielőtt a helyszínre érkezett volna, a biztonsági erők feltartoztatták, majd ismeretlen helyre vitték.

A huszonegy éves lány letartóztatása napján Twitter-oldalán élesen bírálta az iráni vezetést, amiért elnyomja saját népét és hamis hírekkel vezeti félre az embereket.

Az iráni Emberjogi Aktivista Hírügynökség (HRANA) szerint Mariam már több mint egy hónapja eltűnt és félő, hogy nem engedik élve szabadon.

A keresztény hitre áttért lányt már többször érték atrocitások az iráni hatóságok részéről.

Az Islam Bag online portál írásában emlékeztetett arra, hogy 2019. július 9.-én buszon utazva egy hidzsábot viselő nő támadta meg Mariamot, amiért fejkendőjét szabálytalanul viselte és nem takarta el az egész haját. A felháborodott muszlim asszony bántalmazni kezdte a fiatal lányt, amikor is a buszvezető közbelépet és elkísérte a két nőt a rendőrségre. Az iráni hatóságok a kihallgatás után az agresszívan fellépő nőt elengedték, Mariam csak egy napi fogvatartás után mehetett haza.

Folytatás…

Vasarnap.hu

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑