Cadmus fordítás Cadmus

Kereszténység, erőszak és a Közel-Kelet – erről szólt a Danube Institute hétfői konferenciája

2022. 09. 08.

Szeptember 5-én, hétfőn Kereszténység, erőszak és a Közel-Kelet címmel tartott nemzetközi konferenciát a Danube Intézet. A három panelből álló konferencián több, a keresztényüldözéssel foglalkozó szakértő szólalt fel. A nyitóbeszédet Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára mondta.

A budapesti Lónyai-Hatvany Villában megrendezett nemzetközi konferencia a „Violence Against Christian Communities and Institutions” (Keresztény közösségek és intézmények ellen elkövetett erőszak) nevű projekten belül valósult meg.

A három panelből álló előadássorozatban bemutatták a keresztény-ellenes erőszak jelenségét, illetve, hogy mit kell átélniük az üldözött keresztény közösségeknek a Közel-Keleten. A nyitóbeszédet Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára mondta, aki Facebook oldalán így számolt be az eseményről:

„Megtisztelő, hogy a Danube Institute keynote előadójának kért fel a ma megrendezett Christians, Violence and the Middle East című konferenciáján.

Fontos és aktuális témákról beszéltem: a keresztényeket érő vallási alapú támadásokról és erőszakról, a Közel-Keletről és a magyar kormányzati humanitárius segélyprogramról, a Hungary Helps – Magyarország segít programról.”

Többek között olyan egyházi, és világi személyek szólaltak fel, mint John O’Sullivan, a Danube Institute elnöke, Benedict Kiely, a Nasarean.org alapítója.

A záróbeszédet Julianna Taimoorazy, az Iraki Keresztény Segélyező Tanács elnöke, a 2021-es Béke Nobel-díj egyik jelöltje mondta.

Vasarnap.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑