Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Keresztre feszítve? Muszlim-keresztény hitvita Jézus haláláról

2018. 11. 21.

“…’Bizony, megöltük a Messiást, Jézust, Mária fiát, Allah küldöttét!’ És nem ölték meg, hanem csak úgy tűntetett fel nekik… Nem! Allah felemelte őt (Jézust) magához. És Allah Mindenható, Bölcs.” Korán 4:157-158

Vajon miért tagadja a Korán Jézus kereszthalálát? Miért nem vallják Jézus kínhalálát a muszlimok, miért a keresztények? Mindkét vallás egyik alapköve többek közt a Jézus (Isa) halála körüli események értelmezése, így ezt a témát megvitatni a felek a Józsa Judit Galériában, 2018. 12. 03-án, 18:30-as kezdéssel, Magyarország talán első moderált muszlim-keresztény hitvitája során.

dr. Abdul-Fattah Munif (43 éves) arabista, fordító és iszlámszakértő. Magyar-jemeni származású kutató, egyetemi diplomáját az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab Tanszékén szerezte 2004-ben, PhD. fokozatát pedig 2013-ban szerezte meg nyelvtudományokban (arabisztika szakterületen), amelyet az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Tanácsa ítélt oda a kutatónak summa cum laude minősítéssel. Doktori disszertációját a Korán lexikográfiai elemzéséről írta. Szakterülete a Korán-magyarázat és a Saría (iszlám törvénykezés).

Nagy Gergely (30 éves) református lelkész, teológus.
Egyetemi diplomáját a Sárospataki Teológiai Akadámián szerezte 2015-ben, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem PhD hallgatója, a Kálvinista Apologetikai Társaság alapítója. Legfőbb kutatott témái a római katolicizmus, iszlám és az ateizmus. Több, mint féltucat moderált apologetikai hitvitán vett már részt, olyan témákban, mint a kereszténység és homoszexualitás, ateizmus és római katolicizmus. Az Evangelical Theological Society tagja.

Az est moderátora dr. Nagypál Szabolcs, római katolikus teológus lesz.

Ezen vitaestek és beszélgetések célja, hogy mind a keresztény, mind a muszlim hívők egyre mélyebben megismerjék saját hitüket és a másik fél hitbeli meggyőződését, illetve, hogy meglássák az egészséges vitakultúra szükségességét, így is elősegítve azon vallásközi párbeszédet, melyre nagy szükség van jelen korunkban.

A belépés ingyenes, a helyszínen adományokat elfogadunk. A Galéria befogadóképessége 100 fő, helyfoglalás és belépés érkezési sorrendben történik.

Az előadásra ITT lehet csatlakozni.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑