Cadmus fordítás Cadmus

Két izraeli rendőrt lőttek le a megszállt Palesztinában

2022. 03. 28.

Vasárnap két palesztin fegyveres lelőtt két izraeli rendőrt a Tel Avivtól északra lévő Hadera városában. Az izraeli hatóságok információi szerint az elkövetők arab származású izraeli állampolgárok voltak akik az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szimpatizáltak.

A nemzetközi iszlamista csoport azóta nyilatkozatban vállalta magára a cselekményt.

A támadás akkor történt amikor Antony Blinken amerikai külügyminiszter Izraelbe érkezett, hogy találkozzon az izraeli kormány, valamint más arab államok képviselőivel.

A két meggyilkolt tiszt az izraeli rendőrség határőr egységéhez tartozott. A palesztin fegyvereseket egy közeli étteremben vacsorázó izraeli katonák lelőtték.

Néhány nappal korábban Beersheba városában történt egy késes támadás, melyben négy izraeli állampolgár halt meg. Az izraeli hírszerzés hetekkel ezelőtt jelezte, hogy a Ramadán hónap közeledtével több erőszakos cselekmény, esetleg fegyveres összetűzés is várható az izraeli hadsereg és palesztin fegyveres csoportok között.

Azonosították a két meggyilkolt izraeli rendőrt

Az izraeli rendőrség közzétette a vasárnak Hadera városában meggyilkolt rendőrök személyazonosságát.

Yezen Falah és Shirel Abukarat mind a ketten 19 évesek voltak és az izraeli rendőrség határőr egységénél szolgáltak. Mindkettőjüket a vasárnap esti támadás során lőtték le palesztin fegyveresek.

A támadásért az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network, Arab News)

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑