Cadmus fordítás Cadmus

Két napja is rakétákat lőttek ki a gázai fegyveresek

2017. 12. 09.

December 7-én a palesztin iszlamista “Al-Nasszer Szalah Al-Din Dandár” számos rakétát lőtt ki Hof Ashkelon és Shaar HaNegev izraeli településekre, északra a Gázai-övezettől.

A csoport nyilatkozata szerint, ez csak az első válasz volt az Egyesült Államok döntésére, amely Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, valamint több csapás következik. Az Izraeli Fegyveres Erők bejelentették, hogy egy harckocsi és egy vadászgép vett célba két palesztin tüzelőállást, válaszul a rakétaindításokra.

Helyi források szerint izraeli katonai repülőgépek nagyon aktívak Gaza felett, miközben a helyzet tovább romlik.

Korábban a palesztin iszlamista Hamasz mozgalom politikai vezetője, Iszmail Hanijeh nemzeti felkelést hirdetett Izrael ellen. Azt mondta, hogy “december 8. legyen a harag napja és nagy erőfeszítés a felkelésre, amelyet én Jeruzsálem és a Nyugati Part felszabadítására indított Intifádának fogok nevezni.”

Hanijeh magyarázata szerint az USA döntése felér “a palesztin népnek szóló hadüzenettel” és “kivégezte” az izraeli-palesztin békefolyamatot.

Eközben több térségből a palesztinok és az izraeli biztonsági erők közötti összeütközést jelentettek. A helyzet a válság eszkalációjának veszélyes szintjéhez közelít.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑