Cadmus fordítás Cadmus

Két palesztin életét vesztette ciszjordániai harcokban

2022. 11. 09.

Két palesztin életét vesztette ciszjordániai összecsapásokban – jelentette a helyi média szerdán.

Hajnalban izraeli politikusok ellátogattak arra a helyre, ahol a hagyomány szerint József sírja áll Ciszjordánia északi részén, Nabluszban, palesztin fegyveresek tüzet nyitottak rájuk – írta meg az MTI.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint a 15 éves Mahdi Hasas azt követően halt meg, hogy srapnelek súlyosan megsebesítették, s nem a kitört lövöldözésben.  Az al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű csoport bejelentette, hogy a fiatal hozzájuk tartozott.

Egy másik incidensben Dzsenin közelében, Aánin falunál az izraeli biztonságiak agyonlőttek egy 29 éves palesztint, Rafat Ali Abdullah Isszát, aki palesztin források szerint azért akart átkelni a határkerítésen, hogy Izraelben dolgozhasson.

A hadsereg szóvivője szerint az elválasztó határt biztosító katonák észrevették, hogy Issza megrongálta a kerítést, letartóztatási eljárást kezdeményeztek, majd lelőtték.

Izrael az 1967-es hatnapos háborúban szállta meg Jordániától Ciszjordániát, ahol több mint 130 illegális települést alakított ki, noha a nemzetközi jog tiltja civilek be- és kitelepítését háborúban elfoglalt területekre. A palesztinok Ciszjordániában és a Gázai övezetben, kelet-jeruzsálemi fővárossal szeretnék létrehozni saját államukat.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑