2020. 02. 22.

Két újabb halottja van a koronavírusnak Iránban

Két újabb halottja van az új koronavírusnak Iránban, így már négyre nőtt a halálos áldozatok száma, emellett pedig 13 további fertőzöttet diagnosztizáltak a közép-keleti országban – közölte az egészségügyi minisztérium szóvivője pénteken.

Tájékoztatása szerint az új esetek közül hetet az iráni síiták szent városából, Komból, négyet Teheránból, míg kettőt Gilánból jelentettek. Tizennyolc megbetegedésről lehetett eddig tudni a perzsa államban, közülük négyen meghaltak.

Ugyancsak pénteken az olasz hatóságok arról számoltak be, hogy Lombardiában két újabb embernél is megerősítették a COVID-19 vírusfertőzést, az érintetteket karanténba helyezték.

Kirgizisztán eközben bejelentette, hogy felfüggesztették az új vízumok kiadását a kínai állampolgároknak.

Dél-Koreában csaknem megduplázódott péntekre a fertőzöttek száma, amely így meghaladta a 200-at. Több mint felük tagja az ország negyedik legnagyobb városának számító Teguban működő egyik keresztény felekezetnek. Az orvosok szerint a csoport egy 61 éves tagja fertőzhette meg a többieket.

Friss hír, hogy megbetegedett egy izraeli állampolgár, akit a Japánnál horgonyzó brit-amerikai üdülőhajóról, a Diamond Princessről engedtek haza.

Bár a Diamond Princess 3700 utasa közül a fertőzöttek száma szerdára elérte a 620-at, az egészségesnek tűnő utasok hivatalosan is elhagyhatták a hajót, amely már február 5. óta vesztegel Jokohama kikötőjében. A fertőzöttek nagyrészt idős emberek, az utasok mintegy fele japán állampolgár.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑