2018. 10. 25.

Kétezer euró, és garantált útjuk van a migránsoknak Európába

 

A német hírszerzési hivatal szerint azok az afrikai migránsok, akiknek van elfekvőbe kétezer eurójuk, garantáltan bejuthatnak Európába.

A német hírszerzési hivatal (BND) ismételten megerősítette, hogy az észak-afrikai országokban kiterjedt embercsempész-hálózat működik, ahol ráadásul különféle opciók közül válogathatnak az afrikai bevándorlók – írja a Bild.

A “legolcsóbb” lehetőség ezer euróba kerül, amiért cserébe a migránsnak három lehetősége van eljutni Spanyolországba. Nem is csoda hát, hogy az elmúlt évben ugrásszerűen megnőtt a spanyolokhoz érkező afrikai bevándorlók száma, és több tízezer migráns érkezett az országba.

Az embercsempészek a a BND szerint ráadásul együttműködnek a marokkói biztonsági erőkkel és kétezer euróért már garantáltan bejuttatják a migránsokat Európába. Ha ez még nem lenne elég, van egy úgynevezett “VIP” lehetőség is, négyezer euróért – ez annyit takar, hogy az afrikaiakat mindössze hat nap alatt elszállítják Maliból Európába.

Az év kezdete óta a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közlése szerint legalább 40 000 migráns érkezett illegálisan Marokkóból Spanyolországba. Ezen az egész helyzeten nem sokat segít az a tény sem, hogy Spanyolországnak baloldali, szocialista kormánya van, amely így minél több bevándorló befogadását támogatja – akár az őshonos spanyolok kárára is.

A spanyol külügyminiszter, Josep Borrell egyszer az alábbi, igen bicskanyitogató kijelentést tette a migrációval kapcsolatosan:

Európa demográfiai helyzete azt mutatja, hogy ha csak nem akarunk egy elöregedő kontinensen élni, vérfrissítésre van szükségünk.”

888.hu, Fotó: AFP

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑