Kifosztottak egy hindu templomot és egy iskolát (videó)

Feldühödött muzulmánok kifosztottak egy hindu templomot és egy iskolát a dél-pakisztáni Szindh tartományban – közölte a helyi rendőrség.

A szélsőséges tett előzménye, hogy egy diák azzal vádolt meg egy hindu vezetőt, hogy istenkáromlást követett el Mohamed profétáról szóló kommentjeiben. A felbőszült tömeg feldúlta az iskolát, majd megrongálta a közeli hindu templomot – számolt be a körzeti rendőrfőnök.

A hindu vezetőt védőőrizetbe vette a rendőrség, és nyomozást indított istenkáromlás, valamint a rendbontás miatt. A rendőrfőnök azt mondta, úgy tűnik, a hindu vezetőt nem rossz szándék vezérelte.

Pakisztánban, ahol a lakosság 95 százaléka muzulmán hívő, a törvények az istenkáromlást feltétlenül halállal büntetik. A Közel-Kelet és Közép-Ázsia határán fekvő országban nem végeztek ki senkit ezért, de gyakran előfordult, hogy feldühödött tömegek meggyilkolták az ezzel vádolt embereket.

Emberjogi csoportok véleménye szerint vallási keményvonalasok Pakisztánban gyakran istenkáromlással vádolnak meg egyszerű embereket, hogy rendezzék sérelmeiket.

A Human Rights Commission of Pakistan jogvédő szervezet hatósági fellépést követelt, egyben elítélte a hét végi erőszakcselekményt, amelyről videofelvételek készültek, és felkerült a közösségi hálóra is.

Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑