2018. 01. 16.

Kiképzésen vannak Cegléden a szaúdi rendőrökTerrorelhárításhoz szükséges kiképzésen vesznek részt a Cegléden migránsnak nézett szaúdi rendőrök – tudta meg a Ceglédi Panoráma.

A közel-keleti rendészekből álló csoport Ceglédhez közeli községben tölt el pár hetet egy rendőrkutyás képzésen.

A helyi lap úgy tájékoztatott, a január elején történt eset után a szaúdi rendőrök a helyi kapitányságon önként mutatták be irataikat. Korábban más településen is előfordult, hogy a temetőben összegyűlt tömeget vagy önkéntes diákokat néztek menekülteknek.

Nagy vihart kavartak a szaúdi rendőrök

A múlt héten országosan nagy vihart kavart, hogy Cegléden migránsnak néztek turistákat. Mint kiderült, az arab férfiak nem turisták és nem is migránsok, hanem rendőrök és határőrök, akik három hétig vesznek részt egy rendőrkutyás képzésen.

Állítólag a szálláshely környékén is megijedtek a szomszédok. Volt, aki átment a szálláshelyre, hogy küldjék haza a „migránsokat”.

A szálláshely tulajdonosai elmagyarázták a szomszédoknak, hogy hivatalosan vannak itt, útlevéllel, vízummal három hetet. Ezalatt időnként a szülők is meglátogatják a fiúkat.

Sőt, a tervek szerint a három hét leteltével újabb csoport érkezik majd, szintén kutyaidomítást tanulni Ceglédre. Az eset pikantériája, hogy a szaúdi fiatalok éppen azért jönnek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat.
Tolmácsuk megerősítette, hogy a 12 szaúdi fiatal kutyás kiképzésen vesz részt.

Szaúd-Arábiából érkezett huszonéves fiatalokról van szó, akik mindenhova együtt mennek. Egy tolmács is velük van állandóan. Voltak Budapesten is városlátogatáson, meg Cegléden is.

Arról nincs hír, hogy a szaúdi vendégeknek mi a véleményük a magyaros vendégszeretetről.

Orientalista.hu – HírTV, Városi Kurír

, , , ,


Back to Top ↑