2018. 10. 16.

Kisiklott egy vonat a marokkói főváros közelében

Kisiklott kedden egy vonat a marokkói főváros, Rabat közelében: a balesetben legalább négy ember meghalt, és többtucatnyian megsérültek – közölte egy helyi vasúti tisztviselő.

A szerencsétlenség a Rabathoz közeli Szídi Buknadílban történt. A helyi média korábban arról számolt be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.

A hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számával kapcsolatosan. A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett marokkói vasúti tisztségviselőre hivatkozva legalább négy halottról és „több tucat” sérültről számolt be, míg az AFP francia hírügynökség a 2M nevű marokkói közszolgálati televízióra hivatkozva legalább hat halottról és 70 sérültről adott hírt.

Az AFP forrása szerint a mentőcsapatok megkezdték a holttestek elszállítását a helyszínről. A helyi média szerint a baleset Kenítra és Szalé városok között történt, Szídi Buknadíl településnél. Marokkói híroldalak korábban arról számoltak be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑