Cadmus fordítás Cadmus

Kiújultak a harcok a Handarat menekülttáborban

2016. 09. 25.

A Liwa Al-Kudsz és a Szíriai Arab Hadsereg újra megrohamozta a Handarat tábort Észak-Aleppoban

Tegnap éjjel vahhabita terrorszervezetek három irányból ellentámadást indítottak a Handarat menekülttáborban, ahonnan a kormányerők ma reggelre visszavonultak. Vasárnap a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység, a Szíriai Arab Hadsereg támogatásával új támadást indítottak a Handarat menekülttábor területén Észak-Aleppoban, megrohamozva a keleti negyedeket, amelyeket a Fatah Halab koalíció dzsihádista fegyveresei foglaltak el tegnap.

Egy forrás a Liwa Al-Kudsz állományából közölte, hogy az erőik megrohamozták a Handarat tábor keleti negyedeit, miután ma reggelre sikeresen biztosították a közeli Shaher kerületet

A Liwa Al-Kudsz és a Szíriai Arab Hadsereg ezt megelőzően szombat reggelre vette birtokába a Handarat menekülttábort; azonban éjjel visszavonulásra kényszerültek mert a dzsihádista terrorszervezetek egy sikeres ellentámadást hajtottak végre.

A kormányerők közben már áttörték a Fatah Halab terrorista koalíció elsődleges védelmi vonalát a Handarat tábor területén, így a roham második hulláma elegendő kell, hogy legyen a dzsihádistákat egyszer és mindenkorra kiűzni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑