Kivégezték a szomáliai Al-Kaida hangját

Hassan Hanafi, volt újságírót egy póznához kötözték, majd sortűzzel végezték ki egy szomáliai rendőr-akadémia udvarán. – írta az alfahír az express.co-ra hivatkozva.

A férfi 2008-ban csatlakozott az al-Kaida terrorszervezet szomáliai szárnyához, az al-Shabaabhoz. Hanafi ekkor még rádióriporterként dolgozott, és munkája mellett aktívan támogatta a szélsőséges szervezetet.

A volt sajtómunkás személyesen felelt öt kollégája meggyilkolásáért, akiket ő maga juttatott a dzsihadisták karmai közé, közülük vélhetőleg többel is személyesen végzett.

Újságíróként egészen 2011-ig tolta a szélsőségesek szekerét, közben folyamatosan információkat szolgáltatott számukra azokról a médiaszemélyiségekről, akik nem voltak hajlandók csatlakozni az al-Shabaabhoz.

somalia-execution-510471

2009-ben már vezető posztban volt a szervezetnél, ekkor szerezte súlyos fejsebét is, amiből sajnos sikerült felépülnie.

A lelkiismeretlen besúgó Kenyába szökött, miután a hatóságok számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szálakkal kötődik a terroristákhoz. Tavaly került az ottani rendfenntartók kezére, akik kiszolgáltatták Szomáliának.

Elfogása után csupán egy gyilkosságot ismert be a hatóságoknak, nem tanúsított bűnbánatot, és e szavakkal búcsúzott a földi léttől:

“Nem érdekes, hogy engem kivégeznek-e”.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑