Cadmus fordítás Cadmus

Kivégzett öt palesztint a Hamász iszlamista szervezet

2022. 09. 04.

Kivégzett öt palesztint, köztük kettőt az Izraellel való együttműködés miatt a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász iszlamista szervezet.

A halálos ítéleteket vasárnap reggel hajtották végre – derült ki a Hamász közleményéből, amely szerint az elítéltek megkapták a jogot, hogy a helyi bíróságok előtt védekezzenek.

A Gázai övezet – a Hamász által 2007 óta ellenőrzött, 2,3 millió lakosú palesztin terület – belügyminisztériuma megadta a születési évet és az egyes esetek részleteit, de név szerint nem azonosította az öt kivégzett palesztint.

Az Izraellel való együttműködés miatt kivégzett két férfi 1968-ban, illetve 1978-ban született.
Az idősebbiket, a déli Hán Junisz-i lakost azért ítélte el a helyi bíróság, mert 1991-től az ellenállás tagjairól, lakóhelyükről és a rakétagyártó és az indítóhelyek elhelyezkedéséről szolgáltatott információkat Izraelnek – közölte a Hamász.

A másodikat azért ítélték el, mert 2001-től olyan információkat szolgáltatott Izraelnek, amelyek “állampolgárok célba vételéhez és mártírhalálához (halálához) vezettek” az izraeli erők által – írta a mozgalom, anélkül, hogy megnevezte volna azokat az embereket, akiket az esetleges információ kiszivárogtatása miatt öltek volna meg.

A másik három kivégzett személyt korábban gyilkosságért ítélték el – számolt be a Hamász belügyminisztériuma.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑