Cadmus fordítás Cadmus

Kődobálás miatt agyonlőttek egy palesztint

2022. 12. 09.

Egy kődobálással gyanúsított palesztint halálos lövés ért, hárman pedig megsebesültek Ciszjordániában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtök délután.

A megszálló izraeli hadsereg katonái rálőttek a palesztin gyanúsítottakra, akik az utazókat veszélyeztetve kövekkel és festékes palackokkal dobálták az elhaladó autókat Ciszjordániában, a 465-ös számú úton.

A Rámalláhtól északnyugatra, Beit Arie telepesfalu közelében történt incidensben az egyik palesztin életét vesztette, több másik dobáló pedig megsebesült. A palesztin hatóságok közölték, hogy a megölt neve Dia Arimavi volt – közölte az MTI.

Az egyik sebesültet súlyos állapotban egy kórházban ápolják. A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint két másik sebesült is kórházi kezelésre szorul.

Korábban az éjjeli razziákon három embert lőttek le az izraeli katonák, és többeket őrizetbe vettek.

A szinte minden éjjel zajló palesztin ellenes razziákon több mint 2500 palesztint tartóztattak le, és több mint 150 palesztin halt meg, közülük sokan – de nem mindegyikük – támadások vagy biztonsági erőkkel való összecsapások során.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑