Cadmus fordítás Cadmus

Közel százötven embert mentett ki Afganisztánból egy német szervezet

2021. 11. 14.

Bérelt repülőgéppel 148 embert hozott ki Afganisztánból szombaton a Kabuli Légihíd nevű szervezet.

Az afgán Kam Air légitársaság adományokból finanszírozott chartergépe Kabulból a pakisztáni Iszlámábádba vitte a tálib hatalomátvétel után veszélybe került embereket.

Fedélzetén volt mások között két afgán repülésirányító, akik korábban a német hadseregnek dolgoztak, valamint több „helyi segítő, emberi jogi aktivista és egy német család.”

A német külügy- és védelmi minisztérium nem nyilatkozott az ügyben – írta meg az MTI.

A német védelmi minisztérium a héten 13 szerződéses afgán repülésirányítóról tett említést. Ők szerepelnek azoknak a segítőknek a listáján, akiknek Németország védelmet biztosít. A Kabuli Légihíd azt veti a szövetségi kormány szemére, hogy nem halad az afganisztáni evakuálással, miközben ők folyamatosan dolgoznak a veszélyeztetett emberek kimentésén.

A német hadsereg augusztusi légihídja óta a német szövetségi kormány ezen a héten először menekített ki egy chartergéppel Kabulból német állampolgárokat, a német hadsereg korábbi segítőit és más, védelemre szoruló afgán állampolgárokat. A hozzátartozókkal együtt eddig összesen 329 embert hoztak ki az országból – közölte a külügyminisztérium szerdán a Twitteren.

ATV, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑