Cadmus fordítás Cadmus

Legalább 350 pakisztáni utazott a múlt héten a görög partoknál elsüllyedt hajón

2023. 06. 23.

Legalább 350 pakisztáni utazott azon a hajón, amely a múlt héten indult el Líbiából Görögországba, majd több száz utassal a fedélzetén felborult és elsüllyedt – közölte pénteken a pakisztáni belügyminiszter.

Rana Szanaullah a pakisztáni parlamentben megerősítette, hogy a 400 ember szállítására alkalmas hajón több mint 700 ember zsúfolódott össze. Hozzátette, hogy a katasztrófa óta 281 pakisztáni család kérte a kormány segítségét.

A miniszter közölte, hogy a korábbi 201 után további 193 pakisztáni család adott DNS-mintát, amelyet eljuttattak a görög hatóságoknak, hogy ezzel is segítsék a megtalált holttestek azonosítását.

A 20-30 méter hosszú halászhajó június 14-én süllyedt el mintegy 80 kilométerre délre Pülosz görög kikötőváros partjaitól.

A pakisztáni nyomozó hatóságok közlése szerint eddig 29 embert vettek őrizetbe Pakisztánban, embercsempészettel gyanúsítják őket. Azt mondták, hogy Líbiából irányították őket. Az embercsempészek Dubajban, Egyiptomban és Líbiában vették át az oda repülővel, legálisan érkezett embereket; majd illegálisan, a Földközi-tengeren át próbálták őket Európába utaztatni.

Rana Szanaullah kiemelte, hogy a nyomozás még folyamatban van, és az ügy teljes feltárása érdekében törvénymódosításon is dolgoznak.
Egy korábbi hivatalos közlés szerint a balesetnek 82 halálos áldozata volt, a túlélők száma 104, akik közül 12 volt pakisztáni. Több száz utast eltűntként tartanak nyilván.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑