Légicsapásokkal végeztek több terroristával Irakban

Az Iszlám Állam terrorszervezet tizenkét tagjával végzett légicsapásokkal kedden az amerikai vezetésű katonai koalíció, együttműködésben az iraki erőkkel a közel-keleti ország északi térségében – közölte kedden az iraki hadsereg.

A tájékoztatás szerint a koalíció harci repülőgépei a szélsőségesek egyik rejtekhelyét bombázták az északi Ninive kormányzóságban található Adajah hegységben, ennek során tíz terrorista vesztette életét.

Az iraki biztonsági erők ezt követően átfésülték a területet és két, pokolgépes merénylővel találták szembe magukat, akikkel azonnal végeztek.

A közlemény szerint légicsapást mértek a Tikríttől keletre fekvő al-Eithah régióra is, ahol a terroristák által használt egyik alagutat omlasztották be.

Az utóbbi hónapokban a terroristák fokozták tevékenységüket a Bagdadtól északra fekvő hegyvidékes térségben. Az ország biztonsági helyzete ennek ellenére jelentősen javult, mióta 2017 végén az Iszlám Állam katonai vereséget szenvedett ott.

A terrorszervezet áttért a gerilla hadviselésre, aktív tagjai pedig kisebb csoportokba, sejtekbe szerveződve indítanak gyilkos támadásokat.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑