Cadmus fordítás Cadmus

Lezuhant egy izraeli katonai helikopter, egy pilóta meghalt

Lezuhant egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Izraelben két pilótával a fedélzetén hétfő este, egyikük életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel kórházba vitték – jelentette a helyi média.

A baleset a Negev sivatagban lévő Ramón légibázison történt egy rutin gyakorló repülést követően, leszállás közben. A gép leszállóhelyen csapódott földbe.

A halálos áldozat egy negyvenhárom éves, tartalékos katonai szolgálatát töltő veterán pilóta volt. Fiatalabb társát egy beér-sévai kórházban ápolják.

A pilóták a tragikus baleset előtt jelentették az irányítótoronynak, hogy hibát észleltek. Az izraeli hadsereg elrendelte a baleset kivizsgálását, illetve a többi Apache átvizsgálását, és ehhez a helikoptereket gyártó amerikai Boeing vállalattól is várnak szakértőket.

Az izraeli hadsereg két Apache helikopteregységének gépeit a közelmúltban, júliusban nem engedték felszállni és alaposan átvizsgálták, mert egy jelentős repedést fedeztek fel az egyik harci gép hátsó rotorján.

A hét végén Ausztrália északkeleti partjainál is lezuhant egy amerikai katonai repülőgép. A V-22 Osprey („halászsas”) billenőrotoros katonai konvertiplán egy amerikai repülőgép-anyahajóról szállt fel, és lezuhanását balesetnek minősítették. A repülőgép fedélzetén tartózkodó katonák közül huszonhármat sikerült kimenteni a tengerből, de a szerencsétlenségben életét vesztette az amerikai tengerészgyalogság három katonája.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑