Cadmus fordítás Cadmus

Likvidáltak egy izraeli katonát Ciszjordániában

2022. 10. 12.

Lelőttek egy izraeli katonát kedden Ciszjordániában – közölte az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

A tájékoztatás szerint a katonára a közelben elhaladó autóból nyitott tüzet két támadó a Náblusztól észak-nyugatra található Savei Somron településen. A katonát kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Az elkövetők után hajtóvadászatot indítottak.

A nábluszi fiatalok vezette Oroszlánbarlang nevű új  csoport jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

“Hősies harcosaink egy csoportja minőségi műveletet hajtott végre” – közölték a szélsőséges szervezet. “Azt üzenjük a Nablusz városát minden irányból ostromló telepeseknek: ma meglátjuk, valójában ki ostromol kit” – tették hozzá.
A  Palesztin Hatóság jelezte az izraeli műveletek módszeresen aláássák hatalomgyakorlási képességét a térségben.

A hétvégén Kelet-Jeruzsálemben lelőttek egy 18 éves katonát, válaszul a hadsereg benyomult a város melletti Suafát palesztin menekülttáborba, ahonnan az elkövető érkezett. A táborból összecsapásokat jelentettek, az itt élők kövekkel dobálták meg a katonákat, akik könnygázt is bevetettek.

Szombaton két 17 éves fiatal vesztette életét az izraeli hadsereg egyik razziájában Ciszjordániában. A rámalláhi egészségügyi minisztérium szerint idén eddig több mint száz palesztin halt meg az izraeli hadsereg bevetései, biztonságiakkal történt összecsapások, illetve merényletek során.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑