Cadmus fordítás Cadmus

Lindsay Lohan muszlim lett?

2017. 01. 17.

Az amerikai színésznő ugyan nem jelentette be áttérését, ám leirtotta az összes fotóját az Instagramról, a bemutatkozó szövege helyén pedig csak a muszlim köszöntés áll: “Alaikum salem” (Béke veled!)

Lohan a Twitter oldaláról is rengeteg megosztást eltávolított. A törlések fő oka az lehet, hogy számos obszcén, vagy erotikus tartalmú szöveg, illetve kép sértheti az iszlám szigorú erkölcsi szabályait.

Lohan már korábban is tanúbizonyságot tett arról, hogy vonzza a muszlim vallás és kultúra. Már tavalyelőtt is megosztott magáról egy fotó egy Koránnal a kezében. Később azt nyilatkozta, a könyvet szaúdi barátaitól kapta, és annak olvasása “a spiritualitás kapuját nyitotta meg előtte”.
Ez egyben meg is magyarázhatja a múltjával való szigorú virtuális leszámolást is. Szaúd-Arábiában ugyanis az iszlám legszigorúbb, a szélsőségek felé is nyitott ágát, a vahhabizmust követik.

A színésznő 2016-ban szíriai és törökországi menekülttáborokban járt, ahol fejkendőben mutatkozott. Ez önmagában persze lehetne sima udvariasság, a helyi szokások tisztelete is – ám Lohan minden jel szerint komolyan elmerült az iszlám tanulmányozásában. Sőt, politikai jellegű nyilatkozatokat is tett, amelyekben tiszteletét fejezte ki Erdogan török elnök iránt.

Lohan korábban meglehetősen viharos életet élt. Pózólt a Playboyban, és listát vezetett alkalmi szexpartnereiről, amely 2014 márciusában nyilvánosságra is került.

Orientalista.hu – Alfahír

Megosztom:

Back to Top ↑