Cadmus fordítás Cadmus

Magasabban kell repülniük az orosz harci repülőgépeknek

2018. 02. 05.

Az Izvesztyija című orosz napilap hétfői közlése sparancsot zerint a repülőgépeknek a jövőben be kell tartaniuk a legalább 5000 méteres repülés imagasságot. A azt követően adták ki, hogy a hétvégén egy iszlamista csoport az északnyugat-szíriai Idleb tartományban egy vállról indítható rakétával lelőtt egy Szu-25 típusú orosz csatarepülőgépet.

A lap a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva közölte az információt. Az Izvesztyija szerint hasonló rendelkezés már korábban is érvényben volt, de az elmúlt napokban ismeretlen okok miatt alacsonyabban repültek a gépek.

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy a gépet a Dzsabhat Fatah Al-Sham (a korábbi, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ágaként ismert an-Nuszra Front) ellenőrzése alatt álló területen lőtték le, a pilóta katapultált, de a földet érés után „a terroristákkal vívott harcban életét vesztette”.

A minisztérium később hozzátette, hogy az orosz légierő nagy pontosságú fegyverrel légicsapást mért arra a körzetre, ahonnan a rakétát indították, és a iszlamisták rádiókommunikációjának lehallgatása alapján a Dzsabhat Fatah Al-Sham 30 fegyverese meghalt.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑