Cadmus fordítás Cadmus

Malajziából kitoloncolják az illegális vendégmunkásokat

2018. 08. 31.

Nagyszabású kampányba kezdtek pénteken a malajziai hatóságok, hogy kitoloncolják az országból az illegálisan ott tartózkodó vendégmunkásokat, akik száma meghaladja az egymilliót – írta a helyi sajtó.

A lapok emlékeztetnek arra, hogy pénteken lejárt a türelmi idő, amelyet 2014-ben adtak a hatóságok a munkát illegálisan vállaló külföldieknek a távozásra. Malajzia hosszú ideig a vendégmunkások egyik legvonzóbb célpontja volt a rugalmas bevándorlási törvények, valamint a sok betöltetlen munkahely miatt. Az alacsonyan fizetett vendégmunkások főképpen Bangladesből, Indonéziából és Nepálból érkeztek, és jobbára építkezéseken, olajpálmafa-ültetvényeken és a farmergazdaságokban alkalmazták őket jogellenesen.

Malajzia bányáiban sokáig még észak-koreai munkások is dolgoztak, ugyancsak illegálisan, de tavaly Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvére, Kim Dzsong Nam elleni halálos kimenetelű mérgezés miatt a két ország között megromlott viszony, és a malajziai hatóságok kiutasították az országból az összes észak-koreai munkást. Szakértők szerint ugyanakkor néhány ezren még az országban maradhattak. A malajziai hatóságok a jövőben súlyos pénzbírsággal sújtják majd azokat a munkáltatókat, akik külföldieknek adnak illegálisan munkát, és még a kitoloncolási költségeket is megfizettetik velük.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑