Cadmus fordítás Cadmus

Már Londonba is tilos telefonnál nagyobb tárggyal repülni

Az Egyesült Államok után a brit kormány is szigorítja a repülésbiztonsági rendelkezéseit: ezentúl a normál méretű mobiltelefonnál nagyobb elektronikus berendezések nem vihetők fel az utaskabinba a Törökországból, Libanonból, Jordániából, Egyiptomból, Tunéziából és Szaúd-Arábiából Nagy-Britanniába induló járatokon – írja a BBC.

Az utastérben mostantól csak olyan elektronikus eszköz szállíthatóak, amik hosszúsága nem haladja meg a 16 centimétert, szélessége a 9,3 centimétert, vastagsága pedig a 1,5 centimétert.

A brit miniszterelnöki hivatal szóvivőjének keddi tájékoztatása szerint a korlátozás a brit légitársaságok közül a British Airways, az EasyJet, a Jet2.com, a Monarch, a Thomas Cook és a Thomson járatait érinti. A külföldi társaságok közül a brit kormányintézkedés a Turkish Airlines, a Pegasus Airways, az Atlas-Global Airlines, a Middle East Airlines, az Egyptair, a Royal Jordanian, a Tunis Air és a Saudia Nagy-Britanniába tartó járataira vonatkozik.

A miniszterelnöki szóvivő nem nevezte meg az intézkedés okát, és még azt sem árulta el, hogy a korlátozásokról az amerikai hatóságokkal összehangoltan döntött-e a kormány.

A pletykák szerint a brit és amerikai szigorítások hátterében egy tavalyi szomáliai utasszállító elleni merényletkísérlet áll. Akkor egy laptopba rejtett pokolgép robbant fel, lukat ütve az Airbus A321-es oldalán, de a pilótáknak sikerült a sérült géppel leszállniuk.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑