2016. 04. 22.

Megérkeztek az orosz-szír segélykonvojok a blokád alatt lévő szír városokba

Staffan de Mistura, a szíriai konfliktus politikai rendezéséről szóló béketárgyalásokon közvetítő ENSZ-különmegbízott közölte, a konvojok belépését megelőzően a világszervezet munkatársai arról tettek jelentést, hogy a fegyveres csoportok kezén lévő Daraja városban gyerekek és civilek vannak, akik sürgősen élelmiszerre és gyógyszerekre szorulnak.

A tegnapi nap során megérkezett a fegyveres csoportok által uralt a fővároshoz közeli Daraja városba az orosz-szír humanitárius segélykonvoj. A segélyszállítmányban a Vörös Félhold segédkezett. A fegyveres csoportok által megszállt településen több tízezer civil rekedt, akiket élő pajzsként használnak a terroristák.

A szíriai Vörös Félhold közölte, az eddigi egyik legnagyobb humanitárius segélyszállítmány indult el a Homsz tartományban lévő, fegyveres csoportok irányította Rasztan városába. A konvoj 65 megrakott teherkocsiból áll, és azóta el is érte Rasztant.

A dél-szíriai Daraa tartományban fekvő Azraa községbe szintén orosz segélyszállítmány érkezett ami biztosítja a település lakóinak egy heti ellátását és többi heti tartó élelmiszer készletét.

Orientalista.hu – Zenobia ( Russia Today, MTI)

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑