Megerősítik a hmejmimi és tartousi orosz bázisok védelemét

Megerősítik Oroszország szíriai támaszpontjainak, a hmejmimi légi támaszpontnak és a tartousi haditengerészeti kikötőnek a védelmét, az orosz Kalasnyikov fegyvergyártó konszern automatizált megfigyelőeszközök telepítését ajánlotta fel ehhez – közölte Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes szerdán.

Boriszov hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök már az Il-20 típusú orosz katonai repülőgép keddi lelövését megelőzően utasítást adott a két bázis védelmének megerősítéséről. Hangsúlyozta, hogy a munka teljes erőbedobással folyik, az orosz védelmi tárca kellő figyelmet szentel a kérdésnek.

A katonai repülőt – melynek fedélzetén 15 ember tartózkodott – keddre virradóra lőtte le a szíriai légvédelem a Földközi-tenger felett, miután izraeli vadászbombázók légicsapást hajtottak végre az északnyugat-szíriai Lattakia tartomány azonos nevű székhelyén és környékén. Hivatalos magyarázatok szerint az orosz gyártmányú Sz-200-as légvédelmi rakétarendszerek az izraeli gépeket vagy az általuk kilőtt rakétákat vették célba, de a nagyságrenddel nagyobb visszaverő felületű orosz gépet találták el.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑