Cadmus fordítás Cadmus

Megjelent a bíróságon Imran Hán volt pakisztáni kormányfő, támogatói összecsaptak a biztonsági erőkkel

2023. 05. 12.

Pakisztánban miközben Imran Hán volt kormányfő pénteken megjelent a bíróságon, támogatói összecsaptak a rendőrséggel – jelentette a helyi Geo TV.

A televíziós felvételeken az volt látható, hogy erősen felfegyverzett félkatonai csapatok és rendőrök vannak jelen a bíróság előtt, amint Hánt egy közel tucatnyi járműből álló gépkocsioszloppal az épülethez szállították.

A sötét szemüveget viselő, égszínkék ingbe és nadrágba öltözött Hán ügyvédek és biztonsági emberek gyűrűjében besétált a bíróságra – közölte a műsorszolgáltató.

A Geo szerint Hán támogatói a város más részein összecsaptak a rendőrökkel, miközben a rendőrség megtisztította az utakat a konvoj előtt.
A politikus hét eleji őrizetbe vételét, amely zavargásokat váltott ki az országban, a legfelsőbb bíróság csütörtökön érvénytelennek és törvénytelennek minősítette.

Hán Pakisztáni Igazságosság Pártja (Tehrik-i-Inszáf /PTI/) ugyanakkor azt közölte, hogy “békés pakisztániak” ezrei gyűlnek össze Iszlámábádban, hogy együttérzésükről biztosítsák vezetőjüket, akinek a hatóságok szerint csütörtök este engedélyezték, hogy tíz emberrel találkozzon egy rendőrségi vendégházban.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑