Megkezdődött a Hajjan-gázmező létesítményeinek helyreállítása

A szíriai kormány által küldött műszaki szakemberek megkezdték a Hajjan-gázmező létesítményeinek átvizsgálását és a helyreállítási munkákat Homsz tartomány keleti területén, miután a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította az ISIS terroristák uralma alól.

A szíriai olaj- és gázipari miniszter elmondta a gázmezők bejárása közben, hogy a gázkitermelő vállalat épületeinek megközelítőleg 65 százaléka rongálódott meg miután a visszavonuló ISIS terroristák bombákat robbanottak fel.

Mindeddig a munkások képesek voltak két égő gázforrást eloltani, és jelenleg három másik kút oltásán dolgoznak, amelyeket ISIS terroristák gyújtottak fel.

A Hajjan-gázmezőn egykor 5 millió köbméter földgázt termeltek ki, mielőtt az ISIS terrorszervezet elfoglalta és megrongálta a létesítményeit. Ez volt az oka a Szíria szerte tapasztalható áramkimaradásoknak, amelyek ma is előfordulnak.

Nem jelentettek be hivatalos határidőt, hogy mennyi ideig tart a gázkitermelő struktúra helyreállítása, azonban várhatóan hónapokra lesz szükség hozzá.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑