Cadmus fordítás Cadmus

Megtagadták a kikötési engedélyt egy Izraelnek fegyvert szállító hajótól Spanyolországban

2024. 05. 18.

Nem adtak engedélyt a spanyol hatóságok egy Izraelbe tartó, fegyvereket szállító hajónak, hogy megálljon a délkelet-spanyolországi Cartagena kikötőjében – közölte José Manuel Albares spanyol külügyminiszter.

A tárcavezető elmondása szerint a Marianne Danica nevű hajó május 21-re kért kikötési engedélyt a Spanyolország délkeleti részén fekvő Cartagenában. A kérést azért utasították vissza, mert Spanyolország tiltja mindenféle fegyver szállítását Izraelbe a Gázai övezeti háború tavaly októberi kirobbanása óta.

Az El País című lap értesülése szerint a dán lobogó alatt közlekedő teherhajó 27 tonna robbanóanyagot szállított az indiai Madrászból az izraeli Haifába.

Albares Brüsszelben újságíróknak azt is elmondta, hogy a spanyol hatóságok következetesen így fognak eljárni minden olyan izraeli fegyvert szállító hajóval, amely spanyol kikötőkben szeretne megállni. A miniszter szavai szerint ennek „egyértelmű oka az, hogy a Közel-Keletnek nem még több fegyverre, hanem inkább békére lenne szüksége”.

Spanyolország az egyik leghangosabb bírálója Izraelnek az Európai Unión belül, és más tagállamokat is igyekszik meggyőzni arról, hogy ismerjék el a palesztin államot.

Hirado.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑